Tayyi mekân nasıl mümkün oluyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tayyi Mekân » Tayyi mekân nasıl mümkün oluyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tayyi mekân nasıl mümkün oluyor?

İyi günler hocam, elimden geldiği kadar sohbetlerinizi izliyorum. Bir soru sormak istiyorum. Bir insanın istediği zaman, istediği yere gitmesi tayyi mekân nasıl mümkün oluyor?

Tayyi mekân her gece sizin için de mümkün oluyor. Uykuya vardığınız zaman nefsiniz vücudunuzdan ayrılıyor. Aklınız da nefsinize kumanda ediyor. Her gece bunu yaşarsınız. Ama nasıl olduğunu bilmediğiniz için bunun rüya olarak değerlendirirsiniz. Bir gün Allahû Tealâ’nın yoluna girerseniz gerçekten vücudunuzdan nasıl ayrıldığınızı göreceksiniz. Bunun adına tayyi mekân deniyor. Ve de rüyaya zaten gene yaşayacaksınız. Gene rüya yaşadığınız şey. Ama eğer berzah âlemine giderseniz her şeyin fizik olduğunu görürsünüz yani ölmüşlerin şu anda yaşamakta oldukları nefslerinin bulunduğu yere. Bunun için âlim olmak yeterli değildir. Evliya olmak söz konusudur. Kim Allah'ın evliyası olursa Allahû Tealâ inşallah ona bir gün tayyi mekânı nasip eder.  

Sihirbaz mı olmak gerekiyor? Sihirbazların arasında da “Biz buna benzer bir iş yapıyoruz.” diyorlar. “Astral seyahat” diyorlar. Ne ölçüde yapıp yapamadıkları hakkında bir fikrimiz yok. Ama evliyaların yaptığı şey budur.

Allah razı olsun.

Benzer konular