Bizler Allah’a ulaşmayı diledik. Bu dileğimizin kabul edildiğini nasıl anlayabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bizler Allah’a ulaşmayı diledik. Bu dileğimizin kabul edildiğini nasıl anlayabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bizler Allah’a ulaşmayı diledik. Bu dileğimizin kabul edildiğini nasıl anlayabiliriz?

Bir kişi Allah’a ulaşmayı dilemişse, gerçek anlamda kalben dilemişse, Allahû Tealâ o kişide onun kendisine düşen vazifeleri yapması için bir imkân hazırlar.

- O kişiye namaz sevgisi verir.
- O kişiye zikir sevgisi verir.
- O kişiye Allah sevgisi verir.
- O kişi başka insanları daha çok sevmeye başlar.

Bunların hepsi Allah’a ulaşmayı dileme standartlarının birer merdivenidir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ ‘ermiş evliya’ olmalarını ister. Yani ruhlarını dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırmalarını ister. Kim ruhunu, dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırabilirse Allahû Tealâ onlara ‘ermiş evliya’ adını veriyor. Ermiş evliya, velîlerden ermiş olanlar... Zaten velî, netice itibariyle onu ifade eder. Velâyet yolunda Allah’a ulaşmayı dileyen ve mürşidine ulaşan kişi henüz ermiş değildir. Mürşidine ulaşacak tâbî olacaktır. Ondan sonraki 7-8 ay içinde onun ruhu birer birer gök katlarını aşacaktır. 7. gök katında 7 tane âlemden geçecektir. Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Bu 7-8 aylık devrede, o kişi dünyadaki en büyük mutluluğu yaşar.

Allah razı olsun.

Benzer konular