Namaz kılmayı çok istiyorum. Ama kılamıyorum. Depresyon hastasıyım. Hiçbir şey beni rahatlatmıyor. Acaba bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Namaz kılmayı çok istiyorum. Ama kılamıyorum. Depresyon hastasıyım. Hiçbir şey beni rahatlatmıyor. Acaba bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaz kılmayı çok istiyorum. Ama kılamıyorum. Depresyon hastasıyım. Hiçbir şey beni rahatlatmıyor. Acaba bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olabilir?

Evlâdım, bak! Diyorsun ki: “Namaz kılmam gerekirken kılamıyorum.” Tek başına bu yeter. Sen iradeni kullanmıyorsun. Allahû Tealâ bütün insanlara irade vermiştir. Niçin vermiştir iradeyi? Nefsimiz bizi bir takım konularda zorlar. Onun Allah'ın emirlerine karşı çıkması halinde, nefsimizle mücadele edip Allah'ın emrini yerine getirmemiz için Allahû Tealâ bu emri vermiştir. Öyleyse mutlaka Allah'ın bize verdiği emirleri gerçekleştirmeye çalışmalıyız. Başlangıçta az bir başarı da olabilir. Ama devam edersek ve ısrar edersek hedeflere ulaşmakta, Allahû Tealâ’nın bize büyük yardımının geldiğini göreceğiz.

Allahû Tealâ kimlere yardım eder? Allah için çalışanlara yardım eder. Allahû Tealâ eğer yardım elini uzatacaksa, bu konuda kişinin haklılık derecesiyle birlikte, onun sahip olduğu vasıflar da her zaman söz konusudur.

Sevgili kardeşlerim! Onun için Allah'a yaklaşmaya çalışın. Bunun en kolay yolu zikir seviyesini yükseltmektir. Yükselttikçe, başarabildikçe göreceksiniz ki; nefsinizin afetlerinde azalma olduğu için sizin mutluluğunuz giderek artacaktır. Arttıkça daha çok zikredeceksiniz. Zikrettikçe, daha çok zikrettikçe, daha çok mutlu olacaksınız. Mutluluğunuz arttıkça bunun daha üst derecelerine ulaşacaksınız. Eğer gayretten vazgeçmezseniz bir gün daimî zikre ulaşmanız da mukadderdir. Bu sizin gayretinize tâbîdir. Her zaman Allahû Tealâ’dan yardım isteyin. Yardımın geldiğini göreceksiniz. Öyleyse sevgili kardeşlerim! Gayretlerinizi sakın azaltmayın, arttırın.

Allah razı olsun.

Benzer konular