Allah'a ulaşmayı dilemenin dilden değil de kalpten olması için nasıl dilemeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dilemenin dilden değil de kalpten olması için nasıl dilemeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemenin dilden değil de kalpten olması için nasıl dilemeliyiz?

Kalpten bir dilekle, kalbî olmayan bir dilek birbirinden farklı hükümler ifade eder. Her zaman Allah ile olan bütün ilişkilerinizde, insanlarla olan bütün ilişkilerinizde bir tek şiarınız olsun sevgili kardeşlerim. Onları mutlu etmek! Eğer kendinizi başkalarının mutluluğuna adarsanız, hedefiniz daima etrafınızdaki herkese mutluluk ulaştırmak olursa, bir süre sonra etrafınızdaki herkesin de size karşı aynı güzellikle cevap verdiğini göreceksiniz. Onlar da sizi mutlu etmek istikametinde ellerinden geleni içlerinden geldiği için yapacaklardır. İç dünyaları, kalpleri onu isteyecektir.

Düşünün, etrafınızdaki insanları şöyle bir gözden geçirin. Eğer birileri sizi seviyorsa arkadaşlarınızdan, o sevenleri derhâl ötekilerden ayırmak gibi bir imkânınız olacaktır. Konuşması, bakışı, başka insanlardan bahsederken takındığı terbiye...

Sevgili kardeşlerim! Herkesin sizin üzerinizde bıraktığı bir tesiri vardır. İşte taraflardan biri olarak sizin herkese olan tesirinizin hep pozitif olmasına dikkat edin. Onları sevdiğinizi her fırsatta ispat etmelisiniz. Davranış biçimlerinizde başkalarını kızdıran, onları sizden soğutan, onları size karşı düşman eden bir davranış biçimleri yanlışı asla oluşmamalıdır. Tam aksine herkese öyle davranışlarla davranmalısınız ki; onlar bir bakışta, sizi ilk dinleyişlerinde daha sizin onları ne kadar çok sevdiğinizi anlamalılar. Öyleyse hepiniz için sevgili kardeşlerimiz, Allahû Tealâ’nın istediği şeyi yerli yerine oturtalım.

Allah istiyor ki: Seviniz.
Allah istiyor ki: Sevdiriniz.
Allah istiyor ki: Nefret etmeyiniz ve nefret ettirmeyiniz.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey bu kadar basit, bu kadar kolay ve bu kadar mutluluğa açık.

Allah razı olsun.

Benzer konular