Zikir yaptığımızda bir süre sonra kopukluk olabiliyor. Bize her saniye zikri anımsatacak bir yöntem var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir yaptığımızda bir süre sonra kopukluk olabiliyor. Bize her saniye zikri anımsatacak bir yöntem var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir yaptığımızda bir süre sonra kopukluk olabiliyor. Bize her saniye zikri anımsatacak bir yöntem var mıdır?

Vardır tabiî. Eğer kendinize: “Benim evimdeki bu kapı bana Allah’ı hatırlatsın.” diye bir karara varırsa, o kapıya baktığı anda Allahû Tealâ ona Allah’ı hatırlatır. Kişi yeter ki, istesin. Böylece belki yüz çeşit imkân buluruz etrafımızda, Allah’ı hatırlamak için. “Ben mürşidimi gördüğüm zaman Allah’ı hatırlarım.” diyelim. “Ben namaz kılan bir insan gördüğüm zaman Allah’ı hatırlarım.”

Her an Allah’ı hatırlamak için bir sebep oluşturmalısınız sevgili kardeşlerim ve hemen aklınıza zikir gelmeli. Ve “Allah, Allah, Allah, Allah” diye hafif bir sesle hatta sessiz “Allah” kelimesini tekrar etmeye başlayın. Başlangıçtaysanız daha, bir süre sonra unuttuğunuzu göreceksiniz. Sakın buna üzülmeyin. Hemen öyle bir şey gelecek ki karşınıza; hemen zikri hatırlayacaksınız, hemen tekrar başlayın. Ama bu şart; zikre tekrar tekrar başlamak şart. Eğer devam ederseniz sevgili kardeşlerim, dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olabilirsiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular