İki eş arasındaki tartışmaların önüne nasıl geçebiliriz? Sakinleşmek için ne yapabiliriz? Evlilikte eşler birbirlerine nasıl davranmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Aile İlişkileri » İki eş arasındaki tartışmaların önüne nasıl geçebiliriz? Sakinleşmek için ne yapabiliriz? Evlilikte eşler birbirlerine nasıl davranmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İki eş arasındaki tartışmaların önüne nasıl geçebiliriz? Sakinleşmek için ne yapabiliriz? Evlilikte eşler birbirlerine nasıl davranmalıdır?

Evlilikte eşler birbirine, eşini mutlu edecek tarzda davranmalıdır. Herkes tasavvufta olmadığı için, burada eşlerini döven hatta onları yaralayan insanlar da görmek mümkün.

Sevgili kardeşlerim! Neden? İnsanların kendi evlerinde eşiyle kavga etmesi neden? Her iki taraf da kendisine hâkim olsa kavga etmek yerine, sulh ve sükûn gerçekleşecek. Zor bir şey değil ki, sevgili kardeşlerim. İnsanlar diyelim ki; koca “A” istikametinde bir talebin sahibi. Hanımı da “B” istikametinde bir talebin sahibi. Çok kolay; hacet namazını kılsın ikisi de, Allah’tan sorsunlar. Bakalım “A” istikametindeki talebi mi, “B” istikametindeki talebi mi Allahû Tealâ kabul ediyor? Peki, birisine “A”, birisine “B” gösterilir mi? Hayır, asla. Bu mümkün değildir. Eğer kişiler, bu iki kişi boy abdestini almışlarsa, boy abdestini alacak bir engelleri yoksa, boy abdestini almışlarsa ve Allah’tan sormuşlarsa Allahû Tealâ iki tarafa da aynı şeyi gösterir. Öyleyse yapılması lâzımgelen şey çok kolay; Allah’tan sormak ve alınan emre riayet etmek. İşte hepsi bu kadar.

Allah razı olsun.

Benzer konular