Şeytanın insanları Allah yolundan men ederken en büyük aracının Yûnus 7'ye göre dünya hayatı olduğunu, dünya hayatının da Âli İmrân14'te belirtilenler olduğunu ve yine aynı âyette 'Ahsen Meab’ın Allah’ın Zat’ı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mal ve Mülke Düşkünlük » Şeytanın insanları Allah yolundan men ederken en büyük aracının Yûnus 7'ye göre dünya hayatı olduğunu, dünya hayatının da Âli İmrân14'te belirtilenler olduğunu ve yine aynı âyette 'Ahsen Meab’ın Allah’ın Zat’ı olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytanın insanları Allah yolundan men ederken en büyük aracının Yûnus 7'ye göre dünya hayatı olduğunu, dünya hayatının da Âli İmrân14'te belirtilenler olduğunu ve yine aynı âyette 'Ahsen Meab’ın Allah’ın Zat’ı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Yûnus Suresinin 7. âyet-i kerimesi:
 
10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.


“Onlar Bize mülâki olmayı dilemezler, Bizim âyetlerimizden gâfil olanlardır. Dünya hayatından razıdırlar. Onlar Bize ulaşmayı dilemeyenlerdir.”

Demek ki; Allah’a ulaşmayı dilemeyenler, Allah’ın âyetlerinden gâfil olanlardır.

Âli İmrân Suresinin 14. âyet-i kerimesi:

3/ÂLİ İMRÂN-14: Zuyyine lin nâsi hubbuş şehevâti minen nisâi vel benîne vel kanâtîril mukantarati minez zehebi vel fıddati vel haylil musevvemeti vel en’âmi vel hars(harsi), zâlike metâul hayâtid dunyâ, vallâhu indehu HUSNUL MEÂB(meâbi).
İnsanlara, "kadınlara, oğullara, kantar kantar biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma atlara, hayvanlara ve ekinlere olan sevgiden oluşan" şehvetleri (aşırı düşkünlükleri) güzel gösterildi. Bunlar, dünya hayatının menfaatleridir. Ve Allah, O'nun katındaki en güzel sığınaktır.


“İnsanlara, kadınlardan, oğullardan, kantar kantar altın ve gümüşten salma (ağzı ve ayakları nişaneli) atlar ve davarlar ile ekinlerden oluşan zevklere, sevgi yani düşkünlük süslendi (cazip gösterildi). Bunlar dünya hayatının yararlanılacak olan metaıdır (yani geçici şeylerdir) ve Allah O’nun, yani Allah’ın katında en güzel sığınaktır.”

“Şeytanın insanları Allah yolundan men ederken en büyük aracının (vasıtasının) Yûnus Suresinin 7. âyet-i kerimesine göre dünya hayatı olduğunu, dünya hayatının da Âli İmrân Suresinin 14. âyet-i kerimesinde belirtilenler olduğunu ve yine aynı âyette ‘Ahsen Meab’ın Allah’ın Zat’ı olduğunu söyleyebilir miyiz?”

Dünya hayatının yararlanılacak metalarından hoşlanan insanlar, Allah’a ulaşmayı dilemiyorlar. Ve aslında sığınılacak yer Allah’ın Zat’ıdır. Allah’a ulaşmayı dilemeyenler dünya hayatından razı olanlar, dünya hayatına tutkun olanlar ve “Onlara, bu kadınlar, oğullar, kantar kantar altın ve gümüş, atlar, davarlar, zevklere düşkünlük cazip gösterildi, süslendi.” diyor. Kim tarafından? İblis tarafından. Bunlar dünya hayatının yararlanılacak metaıdır, yararlanılacak hususlarıdır. Yani iblis insanlara dünya hayatını cazip göstererek, onları dünya hayatına doğru sevk ediyor; Allah’ın Zat’ına ulaşmaktan onları geri bırakıyor, vazgeçiriyor. Oysaki sığınılacak yer dünya değildir, sığınılacak yer Allah’ın Zat’ıdır. Ruhun Allah’a ulaşarak Allah’ın Zat’ında yok olmasıdır. Allah’ın katında Allah, en güzel sığınaktır.

Benzer konular