Çok günahkarım. Günahlarımdan nasıl arınacağımı bilmiyorum. Kurtulmaya çalıştıkça daha kötüye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Çok günahkarım. Günahlarımdan nasıl arınacağımı bilmiyorum. Kurtulmaya çalıştıkça daha kötüye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çok günahkarım. Günahlarımdan nasıl arınacağımı bilmiyorum. Kurtulmaya çalıştıkça daha kötüye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Kurtulmaya çalıştıkça daha kötülere giden sen; zikirlerini yapıyor musun evlâdım? Eğer zikirlerini yapmaya başlarsan, adım adım nefsinin kalbinin nurla dolması söz konusu olur. Ve doldukça mutluluğun her geçen gün biraz daha artar. Ne yazık ki insanlar İslâm’ın 5 şartıyla hareket etmekteler.

“Ben namaz kılarım, oruç tutarım, zekât veririm, hacca giderim, kelime-i şehadet de getiririrm. İslâm’ın 5 şartı tamamdır. Tamam. Ben mutlaka Allah’ın cennetine girerim.” diyorlar.

Sevgili kardeşlerim, evet, namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şehadet getirmek de farzdır ama konunun aslî unsuru devre dışı kalmıştır. Nedir o? Ruhun, kişi dünya üzerinde yaşarken Allah’a ulaşması. Bir başka ifade kullanalım; ermiş evliya olmak. Nereye ermiş? Allah’a ermiş. Nesi ermiş? Ruhu ermiş. Şimdi tabii bir takım insanlar bana soracaktır: “Ne yani benim ruhum vücudumdan ayrılsa ben ölmez miyim?” Ölmezsin tabii. Hiçbir şey olmazsın. Ruhun vücudundan ayrılır, tekrar vücuduna girer; sen farkında bile olmazsın. Ama Allahû Tealâ’ya doğru onu yola çıkartırsan ki bu mutlaka bir mürşide tâbî olmakla gerçekleşebilir. Başka bir yolu yok. Kişi Allah’tan mürşidini soracaktır hacet namazı kılıp, o mürşide veya o mürşidin kendi bulunduğu yerde bulunan bir vekiline tâbî olursa ruhu mutlaka vücudunu terk edecektir. 7-8 aylık bir devrenin içinde de o kişinin ruhu mutlaka Allah’a Allah tarafından ulaştırılacaktır. Çünkü Allahû Tealâ’nın sözü var. İfadeyi tekrar ediyorum, buyuruyor ki Yüce Rabbimiz: “Kim Bana teslim olursa, teslim olmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım yani teslim alırım” Öyleyse burada çok önemli bir imkân var sevgili kardeşlerim. Bir insan Allah’a ulaşmayı dilerse ve bu hedefe ulaşmak üzere Allah’tan mürşidini sorarsa Allah ona mutlaka mürşidini gösterir. O mürşide veya o mürşidin kendi bulunduğu yerde bulunan bir vekiline; tövbe vermeye yetkili bir vekiline ulaşırsa kişi o da geçerlidir. Ve tâbî olduğu anda ruhu vücudunu terk ederek Allah’a doğru yola çıkar. 7-8 aylık bir süresi var bunun. 7-8 aylık bir devrenin sonunda 7 tane gök katını aşan ve Allah’a ulaşan ruh, hedefe ulaşmıştır. O kişi ermiş evliya olmuştur.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular