Neden televizyondaki diğer hocalar Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Neden televizyondaki diğer hocalar Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Neden televizyondaki diğer hocalar Allah'a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar?

Bilmiyorlar da ondan.

Sevgili kardeşlerim! Ne kadar hazin bir şey! Artık Türkiye’de İslâm olmak, İslâm’ın 5 şartına bağlanmış durumda:  Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Hepsi farz mı? Evet, hepsi farz. “E tamam.” diyor, “Ben İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, zekât veriyorum, hacca gidiyorum, kelime-i şahadet de getiriyorum.” Biz de ona soruyoruz: “Hay Allah razı olsun.” diyoruz. “Çok güzel. Allah razı olsun ama ayıp olmazsa sorabilir miyim acaba? İslâm nedir? Kimdir İslâm?” Birçoklarından cevap alamıyoruz.

İslâm, “teslim olan” demek sevgili kardeşlerim! “İslâm” kelimesi teslim olan demek. Şimdi Kur’ân-ı Kerim'e bakıyoruz, açıyoruz Kur’ân-ı Kerim'i. Aa!

1- Ruhumuzu Allah'a teslim etmemiz lâzım.
2- Şu fizik bedenimizi Allah’a teslim etmemiz lâzım.
3- Nefsimizi Allah'a teslim etmemiz lâzım.
4- İrademizi de Allah'a teslim etmemiz lâzım.

Kur’ân-ı Kerim bunların hepsini açık ve kesin bir şekilde farz kılmış. Ruhumuzu da fizik bedenimizi de nefsimizi de irademizi de Allah'a teslim etmekle hepimiz vazifeliyiz.

Ee, şimdi “İslâm’ın şartı 5’tir.” diyen zavallılara sesleniyorum: “Namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz, zekât veriyorsunuz, hacca gidiyorsunuz, kelime-i şahadet getiriyorsunuz ve İslâm’ın 5 şartını yaşıyorsunuz. Siz İslâm mısınız?” Hanginiz bana “Evet İslâm’ız.” diyebilir. Siz İslâm değilsiniz. İslâm, Allah'a teslim olan demek. Eğer İslâm’sanız; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmenin size bir faydası olamaz. İslâm’sanız;

1- Ruhunuzu Allah'a teslim edeceksiniz, 1. teslim.
2- Fizik bedeninizi Allah'a teslim edeceksiniz, 2 teslim.
3- Nefsinizi Allah'a teslim edeceksiniz, 3. teslim.
4- İradenizi Allah'a teslim edeceksiniz, 4. teslim.

4 tane teslimi gerçekleştirmek hedefiniz olacak. Olmalı!

“Ben bu teslimleri gerçekleştirmezsem cehenneme mi giderim?” diye sorarsanız, hayır öyle bir şey yok.

* Allah'a ulaşmayı dileyen kişi 1. kat cennete girerken,
* Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor.
* Ruhunu Allah'a ulaştıran kişi 3. kat cennete,
* Fizik bedenini teslim eden kişi; 4,
* Nefsini teslim eden; 5,
* Muhlis olan kişi; 6,
* İradesini teslim eden kişi 7 kat cennete giriyor.

Cennetlerin hedeflerine ulaşmak ancak bu kanunlara itaat etmekle mümkün. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ermiş evliya olamaz. Çünkü mürşidine tâbî olamazsa ruhu asla vücudundan ayrılıp, Allah'a doğru bir yolculuğa çıkamaz. Allah'a ulaşması, bu sebeple mümkün değildir. Bütün insanların ruhlarının Allah'a ulaşabilmesi için o kişinin mutlaka mürşidini Allah'tan sorması, Allah'ın kendisine gösterdiği mürşide veya onun kendi yakınında olan bir vekiline ulaşarak, boy abdesti alıp, tâbî olması mutlak olarak gereklidir. Olmazsa olmaz!

Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Mürşidine tâbî olmayan bir insan ki mürşidini mutlaka Allah'tan sorup, o mürşide veya o mürşidin bulunduğu yerdeki bir vekiline ulaşması şarttır. Tâbiiyet şarttır. Ancak bu tâbiiyet, tâbiiyete sebebiyet verecek olan bir kişiye ulaşmadıkça tâbiiyet bir şey ifade etmez. Bir insanın mürşidinin kim olduğunu Allah'tan sorması; bu açıdan son derece önemlidir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ:

1- “Allah'a ulaşmayı dileyin.” buyuruyor.
2- Arkasından “Mürşidinize tâbî olun.” diyor.
3- “Tâbî olursanız ruhunuz vücudunuzdan ayrılır.” diyor. “Onu Allah'a ulaştırın.” diyor.
4- “Fizik bedeninizi teslim edin.” diyor.
5- “Nefsinizi teslim edin.” diyor. Fizik bedenin teslimi de nefsin teslimi de daimî zikirle mümkün.
6- “Muhlis olun.” diyor.
7- “İradenizi Allah'a teslim edin.” diyor. 7. kat cennet…

Allahû Tealâ’nın 7 kat cenneti oluşturmasının arkasında bu fasılalar var. Merdivenin bu basamakları var. 7 tane basamaklı bir merdiveni çıkmamız lâzım. Allah'a ulaşmayı dilemekten başlayan, ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimiyle tamamlanan bir bütün…

Ne yapmış iblis? Bunların hepsini devre dışı bırakmış. Demiş ki: “İslâm; namaz kılmaktır, oruç tutmaktır, zekât vermektir, hacca gitmektir, kelime-i şahadet getirmektir. Bunların hiçbirisi, bu standartlarda bir insanı Allah'ın cennetine götüremez. Bir insanın Allah'ın cennetine girebilmesi için mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemesi lâzım. Dilediği takdirde 1. kat cennet gerçekleşecektir. Sonra hacet namazını kılıp, Allah'tan mürşidini sorması ve o mürşide ulaşıp, tâbî olması lâzım. Tâbiiyetle beraber bu kişinin ruhu vücudunu terk edecektir.  7-8 aylık bir devrede Allah'a ulaşacaktır. Ulaştığı zaman kişi 3. kat cennetin sahibidir. Sonra fizik bedenini teslim edecektir; 4. kat.  Nefsini teslim edecektir; 5. kat. Muhlis olacaktır; 6. kat. Ve iradesini Allah'a teslim edecektir; 7. kat cennetin de sahibi olacaktır.

Bu sebebe dayalı olarak Allahû Tealâ cennetlerin isimlerini Kur’ân-ı Kerim'e koymuş. 7 tane ayrı cennetin varolduğunu kesin olarak Kur’ân-ı Kerim bizlere bildiriyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular