Allah'a ulaşma dileğini, Allah'tan hiçbir karşılık beklemeden mi dilememiz gerekmektedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşma dileğini, Allah'tan hiçbir karşılık beklemeden mi dilememiz gerekmektedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşma dileğini, Allah'tan hiçbir karşılık beklemeden mi dilememiz gerekmektedir?

Karşılıktan kardeşimizin neyi kastettiğini anlayamadık ama zaten bir talepte bulunuyor. Allah'a ulaşmayı dilemek, ermiş olmak hedefine yöneliktir. Herkes ermiş olmak ister. Bu istikamette kişinin bir gayrette bulunması asıldır. O Allah'a ulaşmayı dilemeyi istemişse işte dilediğinin Allahû Tealâ tarafından kabul edilip, gerçekleştirilmesi halinde o kişi ermiş evliya olmuştur.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ insanlara hep onları daha mutlu, daha mutlu, daha mutlu etmek için yollarını veriyor. 7 tane safhanın her birisi, bir başka cenneti ifade eder. Yani Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişinin gideceği yerle mürşidine tâbî olan bir kişinin ölümden sonra gideceği cennet aynı cennet değildir. Ruhunu Allah'a teslim edenden, fizik bedenini teslim eden kişi daha üst kat cennete girecektir. Nefsini teslim eden kişi daha üst kat cennete girecektir. Muhlis olan kişi daha üst kat cennete girecektir. İradesini de Allah'a teslim eden kişi daha üst kat cennete girecektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular