Ben de tövbe almak istiyorum. Ama yapamazsam diye korkuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » Ben de tövbe almak istiyorum. Ama yapamazsam diye korkuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben de tövbe almak istiyorum. Ama yapamazsam diye korkuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Sevgili kardeşimiz neden korkuyor? “Acaba ben böyle bir konuya girip de başaramazsam Allah beni cezalandırır mı?” diye?

Sevgili kardeşlerim! Allah, böyle yapıp da başaramayan insanı cezalandırmaz. Herkes Allahû Tealâ’nın yoluna girip de bir şeyler yaptığı zaman ayrı bir cennete girmek için hak kazanır. Cennetleri bir defa daha sıralıyorum ki; herkes bu açıdan da değerlendirsin.

• Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennetin sahibi olur. Bir insan Allah'a ulaşmayı dilemedikten sonra 1. kat cennete giremez sevgili kardeşlerim! Eğer dilerse 1. kat cennetin sahibidir. Böyle bir insan zikrini arttırma zevkini yaşayacaktır. Böyle bir şeyin tahakkuku ise onun mürşidine tâbî olmasıyla mümkündür.
• Mürşidine tâbî olacaktır. Tâbiiyet ve ruhun bedenden ayrılması 2. kat cenneti ifade eder.
• Ruhun bedenden ayrılmasından sonra o ruhun Allah’a ulaşması söz konusudur. 7-8 aylık bir devrede ruh mutlaka Allah’a ulaşır. Eğer kişi Allah'a ulaşmayı dilemişse Allah’ın sözünü yerine getirmemesi mümkün değildir. Mutlaka o kişinin ruhunu Allah Kendisine ulaştıracaktır ve kişi büyük bir huzur duyacaktır, mutluluk duyacaktır. Ermiş evliya olacaktır. Ruhu Allah’a Allah tarafından ulaştırılmış olacaktır.
• Sonra fizik vücudunu Allah’a teslim edecektir; 4. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Sonra daimî zikre ulaşacaktır ve 5. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Sonra muhlis olacaktır; 6. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Sonra en son da iradesini de Allah’a teslim edecek ve 7. kat cennetin de sahibi olacaktır. İradesi artık Allah’a bağlanacaktır.

İşte sevgili kardeşlerim, mutluluk denilen müessese, hedefiniz Allahû Tealâ tarafından garanti ediliyor. Evvelâ Allah’ın o özünü hem siz unutmayın hem de herkese anlatmaya çalışın. Aynen şöyle ifade: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Bu noktaya dikkat edin. Bu kişi Allah'a ulaşmayı dileyip de ölseydi, 1. kat cennetin sahibi olarak ölecekti. Yaşıyor, mutlaka Allah onu mürşidine ulaştırır. Tâbiiyetle beraber kişi 2. kat cennetin sahibi olur. Ruhu da vücudunu terk eder. Allah’a doğru yola çıkar. 7-8 aylık bir devrenin sonunda kişinin ruhu Allah’a ulaşır. Ruh vücuttan ayrıldığı anda kişi 2. kat cennetin sahibidir. Ruh Allah’a ulaştığı anda kişi ermiş evliyadır artık. Ruhu Allah’a ulaşmış, Allah’a ermiş bir insan var artık. Allah’ın kendisine doğar doğmaz üfürdüğü ruhunu Allah’a teslim eden bir insan…

İşte bu sebebe dayalı olarak İslâm dîni bu ismi almıştır; İslâm dîni yani teslim dîni ve kişi ilk teslimini tamamlamış olur. Ruhu Allah’a teslim olmuştur. Sonra artan zikirle fizik vücudunu telsim edecektir; 4. safha ve daimî zikre ulaşacaktır. O zaman 5. safhaya ulaşacaktır. Ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah’a teslim etmiş bir insan var artık. Sonra muhlis olacaktır. Sonra da iradesini Allah’a teslim edecektir ve teslimler tamamlanacaktır. Dînin de en son noktasına bu kişi iradesini de teslim ettiği zaman ulaşmış olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular