Ben namazımı kılıyorum. Ancak tam mânâsıyla kıldığım namazdan haz alamıyorum. Yapmış olduğum ibadetlerden zevk alabilmem için ne yapmam gerekir? Açıklarsanız memnun olurum Muhterem Efendimiz!

Anasayfa » Ana Sayfa » İbadet » Ben namazımı kılıyorum. Ancak tam mânâsıyla kıldığım namazdan haz alamıyorum. Yapmış olduğum ibadetlerden zevk alabilmem için ne yapmam gerekir? Açıklarsanız memnun olurum Muhterem Efendimiz!
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben namazımı kılıyorum. Ancak tam mânâsıyla kıldığım namazdan haz alamıyorum. Yapmış olduğum ibadetlerden zevk alabilmem için ne yapmam gerekir? Açıklarsanız memnun olurum Muhterem Efendimiz!

Bu evlâdımızın dînin safhalarını iyi öğrenmesi lâzım. Her şey bizim dînimizde Allah'a ulaşmayı dilemekle başlar. Dilerse Allahû Tealâ’nın kapıları açtığını görecek. Boy abdesti alacak, hacet namazını kılacak ve Allah'tan Allah'a ulaşmayı dileyecek. Ruhunu Allah'a ulaştırmayı dileyecek. Allahû Tealâ ona, hacet namazını kılıp, mürşidini sorduğu zaman mutlaka mürşidini gösterir. Böyle bir kişi Allah'a ulaşmayı dileyip de mürşidine tâbî olduğu zaman, ruhu mutlaka vücudundan ayrılıp Allah'a doğru yola çıkar.

Bir kişi Allah'a ulaşmayı dileyip de ölse 1. kat cennete girer. Ve bütün insanlar için son derece kolay bir şey. Ne kaybederler ki bu insanlar Allah'a ulaşmayı dileseler. Ama gerçek anlamda dilerlerse çok şeyler kazanırlar. Çünkü Allah'a ulaşmayı dileyen bir insana Allahû Tealâ mutlaka hacet namazını kıldığı zaman mürşidini gösterir. Tâbiiyet o kişinin ruhunun vücudundan ayrılmasına, Allah'a doğru yola çıkan kafileye katılmasına sebebiyet verir ve 2. kat cenneti kişi kazanır, mürşidine tâbiiyetle. Ruhu vücudundan ayrılır, 7-8 aylık bir devrede Allah'a ulaşır. Ulaştığı zaman, ruhun Allah'a ulaşmasıyla kişi ermiş evliya olur; 3. kat cennetin sahibidir.
 
Sevgili kardeşlerim! Diyelim ki; bundan sonrasını yapamadı. Ne yazar? 3. kat cennetin sahibi olmuştur kişi. Ama yaparsa sırayla 4. kat, 5. kat, 6. kat ve 7. kat cennetlerin de sahibi olacaktır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ kademe kademe merdivenleri çıkmayı, onlara imkân sağlayarak, onları o hedefe götüren standartları koymuş.
 
Bütün insanlar gayet rahat bir şekilde Allah'a ulaşmayı dileyebilirler. Dilememeleri için hiçbir sebep yok. Ama dilerlerse ne olur? Dilerlerse, Allah'a ulaşmayı gerçek anlamda dilerlerse 1. kat cennetin sahibi olurlar. Peki, dilediklerini anlayabilirler mi? Anlayabilirler. Çünkü bu istikamette bu talebi dileyen, bu talepte bulunan, böyle bir dileğin sahibi olan kişiye Allahû Tealâ mutlaka mürşidini gösterir. Gösterirse kişinin yapması lâzım gelen şey o mürşide ulaşıp, tâbî olmaktır. O zaman kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş, 1. kat cennetin sahibi olmuştur. Mürşidine tâbî olup, ruhu vücudundan ayrılmıştır; 2. kat cennet. Ruhu Allah'a ulaşmıştır, ermiş evliya olmuştur; 3. kat cennet. Buraya kadar bütün insanlara kapılar açık. Herkes Allah'a ulaşmayı dilediği takdirde mutlaka bu hedefe ulaşır. Allah onun ruhunu mutlaka Kendisine ulaştırır. Eğer 7-8 aylık bir ömrü varsa ve gerçekten Allah'a ulaşmayı dilemişse onun ruhunu Allah'a ulaştırmaması mümkün değildir. Allah mutlaka yardım edip, onu o hedefe ulaştıracaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular