Sevgi ve mutluluktan bahsediyorsunuz. Ama kötü huylarımız buna engel oluyor. Bu huylarımızdan nasıl kurtulabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Sevgi ve mutluluktan bahsediyorsunuz. Ama kötü huylarımız buna engel oluyor. Bu huylarımızdan nasıl kurtulabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sevgi ve mutluluktan bahsediyorsunuz. Ama kötü huylarımız buna engel oluyor. Bu huylarımızdan nasıl kurtulabiliriz?

Bu huylardan kurtulmanın bir tek faktörü var adına “zikir” diyor Allahû Tealâ. Allah'ın isminin “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrarı… İster sesle “Allah, Allah, Allah, Allah…” diyerek zikredin. İster sessiz “Allah, Allah …” diye zikredin. Hepsi Allah'ın katında geçerlidir. Ama Allahû Tealâ Kur'ân-ı Kerim’de buyuruyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“ve le zikrullâhi ekber(ekberu): Ve Allah'ın zikri en büyüktür.” diyor. “Bütün ibadetlerden daha büyüktür.”

“Namaz kılmaktan, oruç tutmaktan, zekât vermekten, hacca gitmekten, kelime-i şahadet getirmekten, ne kadar ibadet şekli varsa hepsinden daha büyüğü Allah’ı zikretmektir.” diyor Allahû Tealâ. “Mutlaka o’dur.” diyor. “Ve le” ifadesini kullanmış; “Mutlak olarak öyledir.” mânâsına geliyor.

“ve le zikrullâhi: Allah’ı zikretmek.
ekber(ekberu): Büyüktür, daha büyüktür.”

Bütün ibadetlerden daha büyük olanı, Allah'ın ismini tekrar etmektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular