İbadetlerimizi düzenli olarak yapamıyorum. İbadetlerimi sevgiyle ve daimî olarak yapabilmek için ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İbadetlerimizi düzenli olarak yapamıyorum. İbadetlerimi sevgiyle ve daimî olarak yapabilmek için ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İbadetlerimizi düzenli olarak yapamıyorum. İbadetlerimi sevgiyle ve daimî olarak yapabilmek için ne yapmalıyım?

‘Yapamıyorum’ demek benim aklıma hiç sığmıyor sevgili kardeşim! “Yapmak için gerekli gayreti gösteremiyorum.” desen, daha doğru olur sözün. Ama o gayreti gösterdiğin anda başardığını göreceksin.

Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de aynen şunu söylemiş durumda: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor.

Allahû Tealâ bunu söylemişse sevgili kardeşim, Allah’tan daha büyük kim olabilir ki? O, Allah! Her şeyin Sahibi ve sözünü yerine getirmemesi de asla mümkün değil. Öyleyse sağlam bir zemindesin. İste Allahû Tealâ’dan, hacet namazını kılıp, iste! Mutlaka seni hedefine ulaştıracaktır. Allah razı olsun evlâdım! Arkadaşlarından bu tarzda bir hedefi olan varsa onlara da aynı şeyleri anlatmakla da daha çok mutlu olabilirsin.

Allah razı olsun.

Benzer konular