Mesleğim; kuaförlük. Kaş almak, saç boyamak, makyaj yapmak. Bunlar günah mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Saç ve Tırnaklar Hakkında » Mesleğim; kuaförlük. Kaş almak, saç boyamak, makyaj yapmak. Bunlar günah mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mesleğim; kuaförlük. Kaş almak, saç boyamak, makyaj yapmak. Bunlar günah mı?

Efendimiz! Adana’mıza hoş geldiniz! Mesleğim; kuaförlük. Kaş almak, saç boyamak, makyaj yapmak. Bunlar günah mı?
 
Sevgili kardeşim! Siz mesleğinizi icra ediyorsunuz. Bu sebeple helâl para kazanıyorsunuz. Ama bu meslek (kadınların kaş alması, saç boyamak, makyaj yapmak) onlar bunu istediklerine göre siz de bunu meslek olarak seçtiğinize göre bu böyle devam edecek. Artık bunun günah mı veya sevap mı olduğunun muhtevasını düşünmeyin. Bu sizin mesleğiniz.

Her gün bir insan birçok günah kazanır. Böyle bir işle uğraşmasa, Allah’ın bir güzel işini yapsa ama zikir yapmadığı sürece o kişi devamlı derecat kaybeder. Bu sebeple mesleğinizin icrası konusunda, bir helâl para kazanmanız söz konusu. Bir işlem yapıyorsunuz. Bir mesleği icra ediyorsunuz ama belki bazı yönlerden sakıncalı. Ama öyle de olsa bu sizin mesleğiniz.

Bu sebeple günah olması veya olmaması çok önem taşımıyor sevgili kardeşim! Çünkü siz de dahil olmak üzere herkes zikir yapmadığı sürece zaten devamlı derecat kaybediyor. Yani günahın muhtevası derecat kaybetmektir. Öyleyse oradan derecat kaybetmek veya bu saç boyamaktan derecat kaybetmek neticeyi değiştirmez. Ama bu sizin mesleğinizse onu eda edeceksiniz.

Benzer konular