Allah’a ulaşmayı dileyerek zikir yapmaya başladım. Eşimin de bu gerçekleri fark etmesini istiyorum. Ona nasıl davranmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allah’a ulaşmayı dileyerek zikir yapmaya başladım. Eşimin de bu gerçekleri fark etmesini istiyorum. Ona nasıl davranmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dileyerek zikir yapmaya başladım. Eşimin de bu gerçekleri fark etmesini istiyorum. Ona nasıl davranmalıyım?

“Nasıl davranmalıyım?” demekten neyi kast ettiğini anlayadım ama...

Evlâdım! Allah’a ulaşmayı dileyen bir insanın eşine ve çocuklarına, ev halkına ve etrafındaki diğer insanlara davranış biçiminde büyük değişiklikler olur. Bu büyük değişiklikler hep onların mutluluğunu sağlamak içindir. Ama onlara bu mutluluğu sağlayan kişinin, kendi mutluluğu da her birine sağladığı mutluluk kadar artacağı için aslında kendi mutluluğunun en güzel hedeflere ulaşmasını sağlar kişi.

Sevgili kardeşlerim! Etrafınızdaki her insan sizin için bir kurtarıcıdır. O insanlardan hangisine, hangi ölçüde bir mutluluk verebilirseniz, Allahû Tealâ aynı mutluluğu mutlaka size de yaşatır. Öyleyse etrafınızdaki insanların her birisi, sizin onlara güzel davranarak mutluluğu yaşamanız için bir imkândır, Allah’ın size verdiği bir lütfu keremidir, imkânıdır. Mutluluğu yaşayabilmenizin temelinde hep başka insanlar vardır. Başka insanlara ne kadar mutluluk ulaştırabilirseniz, Allah sizi o kadar mutlu eder. Başka insanlara ne kadar mutsuzluk ulaştırabilirseniz, Allah sizi o kadar mutsuz eder. Bütün bunlardan Allahû Tealâ’nın muradı ne? Sizin mutlu olmanız!

aAllah razı olsun.

Benzer konular