Yeminimin yerine para dağıtsam olur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Yemin ve Kefaret » Yeminimin yerine para dağıtsam olur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yeminimin yerine para dağıtsam olur mu?

Saygıdeğer, Canım Efendim! Sinirli bir anımda ‘Kocamdan boşanacağım.’ diye ağzımdan yemin çıktı. Kocam tasavvufun dışında. Üzerime çok geldi. Sinirim geçince pişman oldum. Yeminimin yerine para dağıtsam olur mu?

Elbette olur. Bunun ölçüsü; 10 kişiyi bir öğün doyuracak kadar yemek dağıtmanız. Veya kendi ailenizdeki 1 kişilik yemek maliyetinin 10 katını birilerine vermek. Diyelim 3 kişilik bir ailesiniz. Bir günde ne kadar harcadınız? 30 lira harcadınız. Demek ki; kişi başına 10 lira geliyor. 3 kişiye bir günde 30 lira harcamışsanız, kişi başına 10 lira geliyor. Siz de 100 lira dağıtacaksınız o zaman. 10 kişilik dağıtım yapacaksınız. İşte bunu rakamsal olarak verdik ki; bir yanlışlık olmasın diye. Herkes kendi ailesinin geçim standartlarına göre, kendi ailesindeki kişilerin birisi için, 1 günde düşen miktarın 10 katını bir yabancı insanlara, birilerine dağıtacak. Bu, yeminin ödenmesi lâzımgelen miktarıdır.

“Yani hayır olarak bunu versem olur mu?” Olur tabiî. “İnşaallah ne yapmam lâzım?” Yapmanız lâzımgelen bu. 1 kişilik, ailenizin 1 kişisi için, 1 günde harcadığınız paranın 10 katını başkalarına vereceksiniz. Ve ‘yeminimin ödenmesi için’ diye de içinizden dua edeceksiniz Allahû Tealâ’ya.

“Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.” Dua ederiz inşaallah. Biz de çok sevindik. Allah razı olsun.

“Her konuda dualarınıza ihtiyacımız var.” Her konuda dua ederiz.

“Tamamen Allah’ın istediği gibi bir kul olup daimî zikre ulaşabilmemiz için dua eder misiniz?”

Elbette dua ederiz. O verdiğiniz para için ‘Yeminimin kefareti olsun.’ diye dua edeceksiniz Allahû Tealâ’ya.

“Allah razı olsun. Sizi çok ama çok seviyoruz. İyi ki varsınız! Canımız, Sultanımız, Efendimiz!”

Allah sizlerden de razı olsun. İnşaallah kefareti hemen verip bu işi bitirirsiniz.

Benzer konular