Ben, size el öperek tâbî olmadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Ben, size el öperek tâbî olmadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben, size el öperek tâbî olmadım. Ancak size tâbî olanların yaptıklarını yapıyorum. Bu doğru mudur?

Bu, hedefe götüremez sizi. Onların yaptıklarını yapmanız bir hedef değildir. Mutlaka tâbî olmanız gerekir. Allahû Tealâ tâbiiyeti Kur’ân-ı Kerim’de farz kılmış. Mutlaka ruhunuzun vücudunuzdan ayrılması ve Allah’a ulaşması, 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruhunuzun Allah’a ulaşması, Allah’ın Zat’ında ifna olması söz konusudur. Bir “evliya” dediğimiz sistem vardır, bir de “ermiş evliya”.

Sevgili kardeşlerim! Aslında sadece “ermiş evliya” olmak hedefe insanı ulaştırır. Ruhunuz, vücudunuzdan siz dünya hayatını yaşarken ayrılır. Ayrıldıktan sonraki devrede de 7-8 aylık bir zaman parçası içinde 7 tane gök katını aşar, 7. gök katında Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan da Allah’a ulaşır ve kişi o zaman Allah’a dünya hayatını yaşarken ruhu ulaştığı için ermiş evliya olur.

İşte size sorarlarsa “Ermiş evliya kimdir? Ne demek bu ermiş evliya?” diye, “Ermiş evliya budur.” diyeceksiniz: “Ruhu, mürşidine tâbî olduğu anda vücudundan ayrılan ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda 7 tane gök katını aşan ve sonunda Allah’a ulaşan bir ruh, bu kişi için geçerli. O ruh Allah’a ermiştir. Ve bu kişi ermiş evliya olmuştur, ruhu Allah’a ermiştir.”

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şey ne? İstediği şey çok açık ve kesin mutlu olmamız, mutlu olmamızı istiyor. Ama hiç kimse Allah’sız bir mutluluğu yaşayamaz sevgili kardeşlerim! Allah’ın sevgilisi olmak, Allah için yaşamak, İslâm âleminde dînin temel esaslarını yerine getirmek mânâsına gelir. İslâm “teslim olan” demektir:

1- Ruhunuzu Allah’a teslim edeceksiniz.
2- Fizik bedeninizi Allah’a teslim edeceksiniz.
3- Nefsinizi Allah’a teslim edeceksiniz.
4- İradenizi Allah’a teslim edeceksiniz.

4 tane teslimle vazifelisiniz!

* Kim Allah’a ulaşmayı dilerse ve o noktada ölse 1. kat cennetin sahibidir.
* Mürşidine tâbî olarak ölse 2. kat cennetin sahibidir.
* Ruhunu Allah’a ulaştırarak ölse 3. kat cennetin sahibidir.
* Fizik bedenini teslim etse 4. kat cennetin sahibidir.
* Nefsini teslim etse 5. kat cennetin sahibidir.
* Muhlis olsa 6. kat cennetin sahibidir.
* İradesini Allah’a teslim etse 7. kat cennetin sahibidir.

Ruhunu da vechini de nefsini de iradesini de bu kişi Allah’a teslim etmiştir, işlemler tamamlanmıştır.

İşte bir sürü zavallı insan “İslâm’ın 5 tane şartı vardır.” derler: “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.” Bunların hepsi farz mıdır? Evet farzdır. “Peki, ben bunları hepsini yaparsam, kurtarır mıyım kendimi?”
 
Namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden kelime-i şahadet getiren birisi var ortada. Sevgili kardeşlerim Allahû Tealâ dînimize “İslâm dîni” diyor. İslâm dîni teslim olanların dîni demek. O zaman biz o kişiye sorarız: “Sen Allah’a neyini teslim ettin? Ruhunu mu? Fizik bedenini mi? Nefsini mi? İradeni mi? Neyini teslim ettin? Senin dîninin adı İslâm dîni, teslimler dîni ve sen bu teslimleri gerçekleştirmek için mürşidine tâbî oldun, ruhun da vücudundan ayrıldı. Veya öyle yapmadın, Allah’a dua ettin: ‘Yarabbi ben de teslim olmak istiyorum.” diye ama gerçekleri belki bilmediğin için tamamlayamadın, oluşturamadın. O zaman Allah’a ulaşmayı dilemediğin için hedeflere varamazsın.”

Sevgili kardeşlerim! İslâm âlemindeki en büyük hata İslâm’ın şartının 5’liği. Namaz kılmak da farz, oruç tutmak da farz,  zekât vermek de farz,  hacca gitmek de farz, kelime-i şahadet getirmek de farz. 5 tane farz çıktı ortaya: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.
Peki, bununla bitiyor mu? Sistemin 7’li olduğunu biliyoruz:

6- Allah’a ulaşmayı dilemek,
7- Allah’a teslim olmak:
1- Allah’a ruhunu teslim etmek,
2- Fizik bedeni teslim etmek,
3- Nefsini teslim etmek,
4- İradesini teslim etmek; 4’ü de farz.

“Ne yani bir insan ruhunu da vechini de nefsini de iradesini de Allah’a teslim edemezse cennete giremez mi?” Giremez olur mu? 7 tane cennet var sevgili kardeşlerim:

1- Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken,
2- Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor ve ruhu vücudundan ayrılıyor.
3- Ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a ulaşan kişi 3. kat cennetin sahibi.
4- Fizik vücudunu teslim eden kişi 4. kat cennetin sahibi.
5- Nefsini teslim eden kişi 5. kat cennetin sahibi.
6- Muhlis olan kişi 6. kat cennetin sahibi.
7- İradesini teslim eden 7. kat cennetin sahibi.

7 tane cennet söz konusu ve her birisi, ayrı bir hedefe yönelik sevgili kardeşlerim! Onun için dînimize İslâm dîni deniyor yani teslim olanların dîni veya teslimler dîni.
 
Bütün insanlar için Allahû Tealâ mutlaka teslimiyeti emrediyor sevgili kardeşlerim! İşte koskoca bir İslâm âlemi İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş durumunda. Diyorlar ki:
 
“Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek İslâm’ın 5 şartıdır, bu kadarı yeter.”

Sevgili kardeşlerim! Yetmez. Namaz kılmak da farz, oruç tutmak da farz,  zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farz, tamam. Ama burada bitmiyor ki sevgili kardeşlerim! Dînimizin adı İslâm dîni yani teslim dini:

1-Ruhumuzu da
2-Fizik bedenimizi de
3-Nefsimizi de
4-İrademizi de Allah’a teslim etmekle vazifeliyiz!

“Ne yani bunların hepsini teslim edemezsek cennete giremez miyiz?” Daha Allah’a ulaşmayı dilediğiniz anda 1. kat cennetin sahibisiniz. Mürşidinize tâbî oldunuz; 2. kat cennetin sahibisiniz. Ruhunuzu Allah’a ulaştırdınız; 3. kat cennetin sahibisiniz. Fizik bedeninizi teslim ettiniz; 4. kat cennetin sahibisiniz. Nefsinizi teslim ettiniz; 5. kat cennetin sahibisiniz. Muhlis oldunuz; 6. kat cennetin sahibisiniz. İradenizi de Allah’a teslim ettiniz; 7. kat cennetin sahibisiniz.

Allahû Tealâ, bunların hepsini insanlara hediye etmiş. Yani “Mutlaka bunların hepsini yerine getireceksiniz de o zaman cennete girebilirsiniz.” diye bir kaide yok! Her birisi, ayrı bir kat cennetin işaretini taşıyor. Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, iradesini Allah’a teslim eden kişi 7. kat cennete giriyor. Öyleyse:
 
1- Allah’a ulaşmayı dilemek,
2- Mürşide tâbiiyet,
3- Ruhun Allah’a ulaşması,
4- Fizik bedenin teslimi,
5- Nefsin teslimi,
6- Muhlis olmak ve
7- İradeyi teslim etmek tam 7 tane safha oluşturuyor.

Her birisi, bir başka kat cennete lâyık olmanızın işaretini taşıyor sevgili kardeşlerimiz! Hepiniz için Allahû Tealâ’nın istediği şey bu. Allah’ın istediği ne? Allah, hepinizin cennete girmesini ister. Allah yoluna çıktınız, hacet namazını kıldınız, mürşidinizi Allah’tan sordunuz, mürşidinize ulaştınız tâbî oldunuz. Allahû Tealâ bunların hepsi için değerleme veriyor:

1- Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, bu noktada ölmüşse 1. kat cennete girebilir.
2- Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete,
3- Ruhunu Allah’a ulaştıran kişi 3. kat cennete,
4- Fizik vücudunu  teslim eden kişi 4. kat cennete,
5- Nefsini teslim eden 5. kat cennete,
6- Muhlis olan 6. kat cennete,
7- İradesini Allah’a teslim eden 7. kat cennete girer.

Sevgili kardeşlerim! Görüyorsunuz ki; her şey en güzel standartlarda hedeflere yönelmiş durumda. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey, onların mutlu oluşu. Allah’sız bir mutluluk hiç kimseye müesser olmaz. Devrede Allah yoksa o kişi dünyanın parasını kazansa, milyarder olsa mutlu olamaz sevgili kardeşlerim! Mutluluk başka bir şey, sadece paraya bakan bir olay değil. İnsanların Allah ile ilişkisini, mutlak olarak isteyen bir hüviyet taşıyor.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular