Eşim alkol alıyor ve bizlere çok kötü davranıyor. Ben eşime nasıl davranmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Alkol Kullanmak » Eşim alkol alıyor ve bizlere çok kötü davranıyor. Ben eşime nasıl davranmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Eşim alkol alıyor ve bizlere çok kötü davranıyor. Ben eşime nasıl davranmalıyım?

Eşinin alkol alması onun kötü davranmasının arkasındaki sebeptir. Alkol insanı farklı davranışlara iter. Bu kardeşimizin yapması lâzımgelen şey eşine telkinlerde bulunmak, mümkünse bizim konuşmalarımızı dinletmek, suali varsa bize sormasını temin etmek ve Allah'a ulaşmayı onun mutlaka dilemesini temin etmek. “Bir dilek!” diyecek kardeşimiz ona: “ ‘Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır.’ İşte böyle bir dilek seni 1. kat cennete alır. Cehenneme mi gitmek istiyorsun, yoksa cennete mi? Eğer cennete gitmek istiyorsan mutlaka bunu söylemek, bunu yapmak mecburiyetindesin ki; bunu yaparsan Allah’ın sana mürşid sevgisi verdiğini göreceksin. Tâbiiyetinle beraber 2. kat cennetin sahibi olacaksın ve ruhun vücudundan ayrılmış olacak ve Allah’a doğru yola çıkmış olacak. Sen de içinde bir daha fazla zikretme ihtiyacı duyacaksın. Daha güzel namazlarını kılma ihtiyacı duyacaksın. Allah’ın verdiği bütün görevleri zevkle yapmaya başlayacaksın ve böylece ruhun Allahû Tealâ tarafından Kendisine ulaştırılacak.”

Buraya kadar olan kesim Allahû Tealâ’nın garantisinde sevgili kardeşlerim! Çünkü ifade son derece açık: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” buyuruyor Allahû Tealâ.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Öyleyse bütün insanlar için yol açık. Onların hepsine bu müjdeyi verebilirsiniz. Allahû Tealâ diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Öyleyse yeter ki; o insanlar gerçek anlamda Allah'a ulaşmayı dilesinler.

Allah razı olsun.

Benzer konular