Anlatmak istediğiniz şeyleri biraz daha açık ve seçik kelimeler kullanarak anlatırsanız, biraz daha akıcı olursa sohbetiniz daha güzel olur kanaatindeyim.

Anasayfa » Ana Sayfa » Eleştirmek » Anlatmak istediğiniz şeyleri biraz daha açık ve seçik kelimeler kullanarak anlatırsanız, biraz daha akıcı olursa sohbetiniz daha güzel olur kanaatindeyim.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Anlatmak istediğiniz şeyleri biraz daha açık ve seçik kelimeler kullanarak anlatırsanız, biraz daha akıcı olursa sohbetiniz daha güzel olur kanaatindeyim.

Anlatmak istediğiniz şeyleri biraz daha açık ve seçik kelimeler kullanarak anlatırsanız buraya ilk defa gelen insanları sıkmamış ve daha fazla faydalanmasını sağlamış olursunuz. Ve lisanınız biraz daha akıcı olursa sohbetiniz daha güzel olur kanaatindeyim. Ve neden sohbete başlarken elinizi öpüp alnınıza koyarak selâm verdiniz?

Bu bizim usulümüz. Allahû Tealâ bizi böyle konuşturur. Bu konuşmanın sizden başkalarına aynı standartlarda tesir ettiğine inanmıyoruz. Sevgili kardeşim! Bu sizin fikriniz. Kalbinizi biraz daha geliştirmeye çalışın. O zaman bir evvelki hadîsin mânâsına varacaksınız. Sizin ölü olan kalbinize, hikmet meclisinin sözleri hiçbir tesir yapamamış. Hâlâ kalbinizin bir ölü kalbi olduğu vakasıyla karşı karşıyayız. Siz kendinize düşeni yapın. Birazcık sohbet dinleyin! Nur TV’yi açın, uzun uzun dinleyin. Bir süre sonra ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız. O zaman böyle bir yazıyı yazmaktan dolayı pişmanlık duyacaksınız sevgili kardeşim.

Akıl sizin aklınız, onu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ama bulunduğunuz seviyenin standartları içinde daha fazlasını şu anda algılayamazsınız. Ama Nur TV’yi dinlemeyi usul haline getirirseniz çok sürmez. 20 günlük bir süre içerisinde sözlerimiz sizin için akıcı olur. Ve kalbinize Allah’ın rahmeti girmeye başlar.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular