Avrupa Birliği hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Avrupa Birliği » Avrupa Birliği hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Avrupa Birliği hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Biz Avrupa Birliği konusunda açık ve kesin olarak fikrimizi hep söyledik. Türkiye, Osmanlı’nın mirasçısı olan ülkedir. Türkiye, Osmanlı Türk Cumhuriyeti’dir. Bir Cumhuriyettir. Hep Cumhuriyet olarak kalacaktır. Ama Türkiye, Osmanlı’nın mirasçısıdır. Yani Osmanlı yok edildiği zaman 28 tane ülke, Osmanlı hâkimiyetinden serbest noktaya ulaşmıştır. Şimdi onların hepsi de “Osmanlı yaşasaydı da biz onun tebaası olmaya devam etseydik.” diye düşünüyorlar.

Öyleyse Avrupa Birliği, Türkiye’nin can attığı bir birlik olmamalıdır. Avrupa Birliği, bir hristiyan birliğidir ve Türkiye’yi istemediklerini defaatle söylemişlerdir. Şimdi daha yeni yeni konular hallediliyor. Ama Türkiye bir lider ülkedir. Gene bugün Türkiye istese, dünyada kendisi ile beraber olacak olan bu ülkelerin hepsiyle yeniden bir bütünü kurabilir ve onların lideri olabilir.

Avrupa Birliği’ne giriş, Türkiye için birtakım parasal menfaatler sağlayacaktır. Ama Osmanlı’nın torunları, bu kadar onurlarından yoksun mu kaldılar sevgili kardeşlerim? Türkiye evet dese, onunla beraber olacak bir sürü ülke, şu anda Türkiye için hazırdırlar. Onun liderliği konusunda hazırdırlar. Bu hakikati hiçbir zaman unutmayız.
 

Benzer konular