Çocuklarımızın huylarının güzelleşmesi için, anne ve babaya itaat eden evlâtlar olması için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Çocuk Terbiyesi » Çocuklarımızın huylarının güzelleşmesi için, anne ve babaya itaat eden evlâtlar olması için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çocuklarımızın huylarının güzelleşmesi için, anne ve babaya itaat eden evlâtlar olması için ne yapmalıyız?

Onlara Allah’ın hakikatlerini öğretmeniz lâzım. Gerçekleştirmelerini, bu ibadetleri onlara güzel göstererek gerçekleştirmelisiniz. Güzel göstermeniz için onlara mükâfat verebilirsiniz her namaz kıldıklarında. Ve yavaş yavaş ibadetlerini arttırmalarının yanı başında zikirlerini de arttırdıkları takdirde, onlara yeni bir muhteva kazandırabilirsiniz.

Sevgili kardeşlerim! Çocuklarımıza onları mutlu edecek olan şeyleri kabul ettirmekle hepimiz vazifeliyiz. Onlar başlangıçta elbette bilmeyecekler. Biz de vaktiyle bilmiyorduk. Ama öğrendikten sonra öğretmek hepimizin üstüne vazifedir.

Sevgili kardeşlerim! Allah'a ulaşmayı dilememiş olan bir insana Allah'a ulaşmayı dilemenin farziyetini âyetlerle anlattıktan sonra onun dilemesi halinde bir kişiyi kurtarmış olursunuz. Dilerse, zaten Allahû Tealâ ona mürşid sevgisi verecektir, mürşidini sormak gereğini duyacaktır. Sorarsa, Allahû Tealâ ona mutlaka mürşidini gösterecektir ve kişi tâbî olduğu zaman mutluluğu önemli boyutta artacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular