Bir insandan devamlı bir kişiye zarar geliyorsa, bu insana karşı nasıl bir davranış biçimi sergilemeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsanlar Arası İlişkiler » Bir insandan devamlı bir kişiye zarar geliyorsa, bu insana karşı nasıl bir davranış biçimi sergilemeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir insandan devamlı bir kişiye zarar geliyorsa, bu insana karşı nasıl bir davranış biçimi sergilemeliyiz?

Belki en kestirme metot o insanla ilişkiyi kesmek olabilir. Allahû Tealâ bize zarar veren insanları, mutlaka bizim dostluk ederek onunla yola devam etmemizi şart koşmuyor. Ama eğer insanda Allah’a sormak yetkisi varsa ve Allahû Tealâ da o kişiyle konuşmasını, onu ikna etmesini kendisine emretmişse, bu onun için bir vazifedir. Mutlaka görevini yapar. Öyleyse sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın yaptığı şey, hedeflere götürmektir.

Bu hedefler teslimlerdir. Dînimiz İslâm dîni, yani Allah’a teslim olma dîni… İslâm, “teslim olan” demek… Ruhumuzu, fizik bedenimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslim etmek mecburiyetindeyiz. Ama daha Allah’a ulaşmayı dilediğimiz takdirde 1. kat cennetin sahibi oluruz. Mürşide tâbiiyet 2. kat cennetin sahibi olmayı ifade eder. Ruhun Allah’a ulaşması 1. teslimdir ama 3. kat cenneti ifade eder. Fizik bedenin teslimi 4. kat cenneti, nefsin teslimi 5., muhlis olmak 6., iradeyi teslim etmek 7. kat cenneti ifade eder. Bütün insanlar için bunlar sabit kanunlardır. Biz bütün kardeşlerimizin en üst kat cennetlere girmesi için hep dua ederiz Allahû Tealâ’ya inşaallah.

Allah razı olsun.

Benzer konular