İslâm bu kadar kolay olduğu halde, günümüzde insanların bu güzellikleri yaşaması nasıl ve neden engelleniyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm bu kadar kolay olduğu halde, günümüzde insanların bu güzellikleri yaşaması nasıl ve neden engelleniyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm bu kadar kolay olduğu halde, günümüzde insanların bu güzellikleri yaşaması nasıl ve neden engelleniyor?

Birtakım insanlar tarafından engellenmesi söz konusu değil. İnsanlar, kendileri ya Allah’a ulaşmayı diliyorlar ya da dilemiyorlar. 2 çeşit insan dünyada yaşıyor:

* Allah’a ulaşmayı dileyenler ve
* Dilemeyenler.

Dileyenler için bir problem yok. Onlar hacet namazını kılıyorlar. Allah’a ulaşmayı dileyenler, mürşidlerini soruyorlar evvelâ. Boy abdestini alıp, hacet namazını kılıp, “Benim mürşidim kimdir?” diye Allahû Tealâ’ya soruyorlar. Ve Allahû Tealâ’nın gösterdiği mürşide ulaşıp, tâbî oluyorlar. Tâbî olunca ne olur? Tâbî olunca, o kişinin ruhu, vücudundan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır ve yavaş yavaş 7 tane gök katını aşar. 7. gök katında 7 tane âlem geçer, sonuca ulaşır ve neticede ruhu Allah’a ulaşır. İşte kimin ruhu, Allah’a ulaşmışsa o kişi ermiş evliyadır. Ruhu, Allah’a ulaşmıştır. Bütün insanlar için bu, çok muhteşem bir olaydır. Kişiyi üst derecede mutlu eden bir muhteva taşır.

Benzer konular