Dînimi yaşamak istiyorum fakat gereklerini yerine getirmekte zorlanıyorum. Nereden başlamam gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Dînimi yaşamak istiyorum fakat gereklerini yerine getirmekte zorlanıyorum. Nereden başlamam gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînimi yaşamak istiyorum fakat gereklerini yerine getirmekte zorlanıyorum. Nereden başlamam gerekir?

Bu konunun temelini zikir temsil ediyor. Daimî zikre kadar bir yolun var bu istikamette; hedeflere ulaşmak istiyorsan, bütün hedeflere daimî zikre ulaşman konunun bütün imkânlarını sana temin edecek olan bir sonuçtur. Ama herkesin daimî zikre ulaşması mümkün olmuyor ne yazık ki. Bu az buz değil, çok önemli, çok üst seviye bir gayretin sahibi olmanızı gerektirir.
 
Sevgili kardeşlerim! Ama olursanız, o zaman da dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaksınız. Allahû Tealâ buyuruyor ki:
 
“ve le zikrullâhi ekber.”

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve
le: Mutlaka.
zikrullâhi: “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek.
ekber: Daha büyüktür.” diyor.

“Bütün ibadetlerden daha büyük bir tane ibadet var o; zikirdir. Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sesle veya “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sessiz zikretmek…
 
İşte nasıl bir standart içinde olursa olsun, kişi Allah’ın adını zikrediyorsa sesli veya sessiz ikisi de Allah katında geçerlidir. O kişi dünyadaki en mutlu insanlardan biridir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular